Elöljáróban annyit mondanék, hogy sosem sütögettem kajákat, viszont a nejem vett pár ilyen k****os zacsis sütős történetet és mivel elfogyott az a kemény 2 zacskó (nyehe), így úgy döntöttem, hogy kreatívoskodom és meglepem a nejemet új ízélménnyel, ami valami iszonyat jól sült el, azaz: mindmegette :)
Hogy is csináltam lássukcsak...
Végy kb. 35dkg friss csirkemellett a mélyhűtőből (hehe), kb. 40dkg gombát és egy hőálló kerámia tálat. A csirkét felcsíkozod, a gombát megfelezed (nagyobb darabok esetében negyedeled) és szépen elrendezve egymásra csapod őket (képek alant).
Ezután - én legalábbis - elkészítjük a mártást ;) Fogj egy fazék, olivaolaj (az évjárat ízlés szerint :P) és egy csokor újhagymának a fehérrészét belekarikázod, megpirítod és mikor rendesen odaégetted (na jó nem :P) felöntöd 2,5dl tejszínnel. Felforralod, jól megborsozod és mustározod ízlés szerint. Ezekután víz és liszt keverékével (azaz habarással :P - most tuti utáltok mert hülye vagyok :D) besűríted. Ne aggódj, ha sűrű lett! Tejet neki! Mivel 2,5dl tejszín amúgy sem elég, ezért nyugodtan legyen csak sűrű, hogy felönthesd tejjel, hogy megfelelő szósz állagú masszád legyen ;) A fűszerezést javítsad, ha nem megfelelő az íze!
Kész is vagyon, ráöntjük a csirke/gombára majd fogod a megmaradt zöldrészt az újhagymából rákarikázod, isteni lesz! Ezekután megszórod reszelt sajttal - szintén ízlés szerint, én jó sokat szoktam rátenni. Alufólia és mostanra már ugye előmelegítetted a sütőt 175fokra (javítva 195-ről), ugye kedves olvasó? :) Ha nem, akkor uccu neki ;) Szal alufólia a tetejére, berakod 30 percre sülni. Tik-tak-tik-tak...
30 perc múlva: leveszed az alufóliát, megszórod fincsi bazsalikommal, majd így vissza az egészet a sütébe, egészen addig, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején.
Kész is van. Mivel ez egy isteni finom cuccos, ezért nagyon tudom ajánlani hozzá a "garlic bread"-et. Ha esetleg, kedves olvasó, te is olyan szerencsés helyzetben vagy mint én, hogy nem magyarországon élsz, akkor a boltban simán tudsz venni, de ha nem, akkor itt a kiegészítő recept, hogy hogyan is csinálj "garlic bread"-et:
Vegyél ilyen bagettet a bótból, amit neked otthon kell megsütnöd. Szeletelt fel. Fogj vajat és fokhagyma granulátumot és keverd össze a kettőt - a vajat azért nem árt egy kicsit megolvasztani, hogy tudjad is keverni ;) Szal összekevered, kis metélőhagymával is megküldöd. A felszeletelt bagettet megkened - nem fukarkodni vele ;) - és utána be a sütőbe, aranybarnulás és voilá!
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
ui.: Azt ne feledd kedves olvasó, hogy a gomba levet ereszt. Én azt tettem, kicsit híg lett, de a hatás így is isteni volt ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.11.03. 21:43:06
Gombát ezekszerint érdemes lesz előpárolni...
Ésakkor egy lényeges kérdés...milyen sajt? Tudom, amilyet akarok, de mégis, te milyet tettél? (ha azt mondod, trappista, agyonverlek, de komolyan...)
sikitomi 2008.11.03. 22:30:51
milyen sajt? figyu... idekinn csak cheddar van, szal... max ementáli, de még a magyarboltból lehet szerválni trappistát, de én cheddarral csináltam. csináld trappistával :D áu, na bánts! :D
Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.11.04. 15:57:58
ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.29. 12:42:06
sikitomi 2008.12.29. 22:48:45
ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 12:35:12
ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 15:47:02
Kész lett de még csak én ettem belőle, a család még nincs itthon. Nagyon finom! :P
sikitomi 2008.12.30. 18:03:32
ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 18:58:42
sikitomi 2009.01.02. 15:45:44
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak! A nejemmel azt beszéltük, hogy mostantól többet fogunk főzni és így több anyagot fogok felrakni, szal majd időnként nézz vissza, mert lesznek még finomságok ;)
És Boldog új évet így utólagosan ;)
ViKo · http://fair.blog.hu 2009.01.08. 17:52:09
Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2009.03.04. 10:22:42
Gr...