Elöljáróban annyit mondanék, hogy sosem sütögettem kajákat, viszont a nejem vett pár ilyen k****os zacsis sütős történetet és mivel elfogyott az a kemény 2 zacskó (nyehe), így úgy döntöttem, hogy kreatívoskodom és meglepem a nejemet új ízélménnyel, ami valami iszonyat jól sült el, azaz: mindmegette :)

Hogy is csináltam lássukcsak...

Végy kb. 35dkg friss csirkemellett a mélyhűtőből (hehe), kb. 40dkg gombát és egy hőálló kerámia tálat. A csirkét felcsíkozod, a gombát megfelezed (nagyobb darabok esetében negyedeled) és szépen elrendezve egymásra csapod őket (képek alant).

Ezután - én legalábbis - elkészítjük a mártást ;) Fogj egy fazék, olivaolaj (az évjárat ízlés szerint :P) és egy csokor újhagymának a fehérrészét belekarikázod, megpirítod és mikor rendesen odaégetted (na jó nem :P) felöntöd 2,5dl tejszínnel. Felforralod, jól megborsozod és mustározod ízlés szerint. Ezekután víz és liszt keverékével (azaz habarással :P - most tuti utáltok mert hülye vagyok :D) besűríted. Ne aggódj, ha sűrű lett! Tejet neki! Mivel 2,5dl tejszín amúgy sem elég, ezért nyugodtan legyen csak sűrű, hogy felönthesd tejjel, hogy megfelelő szósz állagú masszád legyen ;) A fűszerezést javítsad, ha nem megfelelő az íze!

Kész is vagyon, ráöntjük a csirke/gombára majd fogod a megmaradt zöldrészt az újhagymából rákarikázod, isteni lesz! Ezekután megszórod reszelt sajttal - szintén ízlés szerint, én jó sokat szoktam rátenni. Alufólia és mostanra már ugye előmelegítetted a sütőt 175fokra (javítva 195-ről), ugye kedves olvasó? :) Ha nem, akkor uccu neki ;) Szal alufólia a tetejére, berakod 30 percre sülni. Tik-tak-tik-tak...

30 perc múlva: leveszed az alufóliát, megszórod fincsi bazsalikommal, majd így vissza az egészet a sütébe, egészen addig, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején.

Kész is van. Mivel ez egy isteni finom cuccos, ezért nagyon tudom ajánlani hozzá a "garlic bread"-et. Ha esetleg, kedves olvasó, te is olyan szerencsés helyzetben vagy mint én, hogy nem magyarországon élsz, akkor a boltban simán tudsz venni, de ha nem, akkor itt a kiegészítő recept, hogy hogyan is csinálj "garlic bread"-et:

Vegyél ilyen bagettet a bótból, amit neked otthon kell megsütnöd. Szeletelt fel. Fogj vajat és fokhagyma granulátumot és keverd össze a kettőt - a vajat azért nem árt egy kicsit megolvasztani, hogy tudjad is keverni ;) Szal összekevered, kis metélőhagymával is megküldöd. A felszeletelt bagettet megkened - nem fukarkodni vele ;) - és utána be a sütőbe, aranybarnulás és voilá!

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

ui.: Azt ne feledd kedves olvasó, hogy a gomba levet ereszt. Én azt tettem, kicsit híg lett, de a hatás így is isteni volt ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr73747638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.11.03. 21:43:06

Fokhagyma granulátum helyett ajánlanám a friss zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, mermongyukteszemazt nem polietilénízevan hanem fokhagyma...
Gombát ezekszerint érdemes lesz előpárolni...
Ésakkor egy lényeges kérdés...milyen sajt? Tudom, amilyet akarok, de mégis, te milyet tettél? (ha azt mondod, trappista, agyonverlek, de komolyan...)

sikitomi 2008.11.03. 22:30:51

jó ok, otthon nem fokhagyma a fkohagyma granulátum :)

milyen sajt? figyu... idekinn csak cheddar van, szal... max ementáli, de még a magyarboltból lehet szerválni trappistát, de én cheddarral csináltam. csináld trappistával :D áu, na bánts! :D

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.11.04. 15:57:58

Nemakarom trappistával, de a csedárt se szeretem igazán (jobb de nem annyira)...szerintem Pannónia lesz belőle... :)

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.29. 12:42:06

ez nagyon jó néz ki:) kifogom próbálni csak nincs itthon gomba.

sikitomi 2008.12.29. 22:48:45

@ViKo: És nem csak jól néz ki, de ráadásul isteni is! ;) Ha kész lesz, kérek róla visszajelzést, hogy milyen lett ;)

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 12:35:12

Ma csinálom meg. Majd tolmácsolom a család visszajelzését:)

sikitomi 2008.12.30. 13:00:13

@ViKo: Drukkolok, nálam asszony imádta! ;)

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 15:47:02

kepfeltoltes.hu/view/081230/IMG_0103_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kész lett de még csak én ettem belőle, a család még nincs itthon. Nagyon finom! :P

sikitomi 2008.12.30. 18:03:32

@ViKo: Fú! Nagyon jól néz ki, gratula! És örülök, hogy ízlik ;) Jó étvágyat hozzá ;)

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.30. 18:58:42

Köszi! Ja és a családnál is siker. Egy kevéske maradt ki az pedig a papáé :)

sikitomi 2009.01.02. 15:45:44

@ViKo: Bocsi a kései válaszért, alakult az életünk :)
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak! A nejemmel azt beszéltük, hogy mostantól többet fogunk főzni és így több anyagot fogok felrakni, szal majd időnként nézz vissza, mert lesznek még finomságok ;)

És Boldog új évet így utólagosan ;)

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2009.03.04. 10:22:42

Tomikám, írjál már egy mailt nekem, mer MSNen hetek óta vadászlak, és kezdem unni, hogy nem tudlak elérni...
Gr...
süti beállítások módosítása