Nej szerint reszteltmáj, szerintem inkább pörköltféle, de szokásomhoz híven beleszórom a fűszerpolc felét...hagyma megpirít némi libazsíron, rá a máj és a szeletelt fokhagyma, együtt pirulgatnak szűzlányos stílusban cirka öt percig...némi vízzel, húslevessel vagy száraz vörösborral felöntöm, hogy épp ellepje, majd mehetnek bele a fűszerek a só kivételével...mint tudjuk, a sótól kemény lesz a máj, blablabla...minimum fél órát rotyognia kell, de esetenként ez lehet jóval több is...minél tovább fő, annál sűrűbb a szaftja...végén sóval megkoronázzuk, kóstoljuk, majd elfogyasztjuk és hallgatjuk az elégedett böffentéseket az asztal túlfeléről...
Jóétvágyat... :)
Ami mindenképp kell bele:
- hagyma, egy fej, jó emberes méret
- fél kiló borjúmáj kisebb darabokra vagdosva
- só, bors, pirospaprika, kici ciposz, fél evőkanál majoranna, egy gerezd foki
- köretnek a főtt krumplit, savanyúságnak a kovászos uborkát javaslom
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.