Pasta Carbonara, nagyon nem olasz módra
Címkék: olasz recept carbonara pasta penne kotyvasz kajaaa
2009.12.04. 22:06
A jelenlegi állapot a következő: négy-öt gerezd fokhagymát apróra nyesek, és olívaolajon megpirítom egy hangyányit, majd rádobok némi füstölt sonkát, vagy tarját, vagy bacont, vagy akármit. A kolbász most nem játszik, nyilván. Hozzáadok egy teáskanálnyi sűrített paradicsomot, és együtt pirítom a húsfélével. Miután megpirult, enyhén sózom, borsozom, bazsalikom kerül rá, majd felöntöm valamennyi tejszínnel, ez a hozzá csapódó tészta mennyiségétől függ. Fél kiló tészta fél liter tejszínhez, általában. Rottyantás sűsűsödésig, aztán mehet bele a tészta, mostanság penne szokik lenni, némi összefőzés-pirítás, tálaláskor reszelt Grana a tetejére.
Namost ehhez képest az originále talján recept a következő: végy kockára vágott pancettát, pirítsd meg, só-bors, hagyd hűlni. Ha már nem égeti a kezed (vagy nyelved), öntsd nyakon reszelt parmezánnal kevert tojás sárgájával (4-5 tojás minimum), majd keverj bele épp akkor leszűrt, tűzforró spagettit némi főzővíz társaságában, és ne hagyd nyugodni. Ha jól csinálod, a tojás a főzővízzel elegyedve vékony, csillogó rétegben bevonja a tésztát, és kissé meg is fő. Szerintem a tojás magában kicsit túl sűrű, érdemes fél deci tejszínnel lazítani.
Kép majdan.
Jóétvágyat ahhoz, amelyik tetszik!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.