Ricottatorta

Címkék: olasz torta recept desszert kajaaa

2009.10.02. 10:09

Sokszor és sokfelé tárgyalták már, én a Dolce Vita blogról szedtem az ötletet. Kicsit átalakítottam saját szájízre, aztán az asszony felfalta. :)

Végy egy csomag győriédeszabfalatok nevű kekszet, fogj egy mozsarat/aprítógépet, és alakítsd át fűrészpor szintre. Nekem rézmozsaram van, az a dédnagymamis fajta, egyszerre két-három keksznél nem bír el többet, viszont a végeredmény kiváló minőségű fűrészpor lesz. Adj hozzá tíz deka olvasztott vajat, keverd jól össze, majd simítsd egyenletes rétegben a kapcsos tortaforma aljára és dobd be a hűtőbe. Mire a krém elkészül, jól megkeményedik.

Végy három doboz Tuskóban kapható 220 forintos magyar ricottát (vagy olyasmit), keverd krémesre egy jókora tálban, adj hozzá mézet.

Végy akármilyen gyümölcsöt, esetünkben ez feketeszeder volt, de kb. bármi jó helyette, kivéve a durián, mert az büdös. A harmadát pépesítsd és keverd a ricottához, a többit egyenletesen szórd szét a tortaalapon. Öntsd nyakon a krémmel, simítsd el, majd mehet a hűtőbe.

Cirka három óra múlva már fogyasztható, ha nem bírsz magaddal, de tapasztalataim azt mutatják, hogy másnapra lesz az igazi. 

Étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikkre nő!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr481422336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása