Spenót másképp

Címkék: olasz spenót recept gyors pasta kajaaa

2009.11.14. 15:09

Gyermekek életének megkeserítője más tálalásban. Egy meggyőződéses spenótgyűlölő barátom hangos „ezkurvajó” kiáltások közepette zabálta magát majdnem halálra belőle.

Szigorúan idényjellegű kaja, a fagyasztott-paszírozott spenót ehhez nem jó, pocsék az íze. Friss spenótlevelek a kertből-piacról, az az igazi. Csak sok vele a meló.

Fél kiló spenótot alaposan megmosok, a szárát eltávolítom, majd vékony csíkokra vágom. Olívaolajon fokhagymát pirítok, rádobom a spenótot, só-bors és kis szerecsendió, fonnyasztás. Ha a spenót összeesett, mehet bele három deci főzőtejszín, rottyantás, majd összeforgatom előre kifőzött, lehetőleg éppen akkor elkészült zöldtésztával (spenótos, lehet papardelle de akár penne is). Reszelt Grana vagy parmezán illik hozzá.

 

 

Jóétvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr601524813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sikitomi 2009.11.18. 13:28:35

Nem ezt akartad nekem is fozni egyszer? :))

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2009.11.18. 23:50:05

@mnmlst: Mindent mindenkinek. Alap. De neked a pirított tészta volt a terv látogatásodkor. Aztán rizottó lett belőle.
Remélem nem baj. :D
süti beállítások módosítása