Gyermekek életének megkeserítője más tálalásban. Egy meggyőződéses spenótgyűlölő barátom hangos „ezkurvajó” kiáltások közepette zabálta magát majdnem halálra belőle.
Szigorúan idényjellegű kaja, a fagyasztott-paszírozott spenót ehhez nem jó, pocsék az íze. Friss spenótlevelek a kertből-piacról, az az igazi. Csak sok vele a meló.
Fél kiló spenótot alaposan megmosok, a szárát eltávolítom, majd vékony csíkokra vágom. Olívaolajon fokhagymát pirítok, rádobom a spenótot, só-bors és kis szerecsendió, fonnyasztás. Ha a spenót összeesett, mehet bele három deci főzőtejszín, rottyantás, majd összeforgatom előre kifőzött, lehetőleg éppen akkor elkészült zöldtésztával (spenótos, lehet papardelle de akár penne is). Reszelt Grana vagy parmezán illik hozzá.
Jóétvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2009.11.18. 23:50:05
Remélem nem baj. :D
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal