Sziasztok!
Egy ilyen hosszú szünet után most már illene írni is ide valamit, ha már élesítettem a régi új dizájnt (Airnold kérésére). Nos, nem akarom meséléssel húzni az időtöket, hanem csak röviden összefoglalnám, hogy velem mi történt az elmúlt 3 évben és hogy miért is nem posztoltam semmit: mint (a héten) kiderült, nagyon erős allergiás reakcióm van sok élelmiszerre, de legfőképp a gluténra, tejre, mogyoróra, almára, burgonyára, dinnyére, körtére, stb., stb. és emiatt eleggé felborult nálunkunk az étkezési szokások, de most így 3 év után azt tudom mondani, hogy végre helyére kezd állni a rend és végre újra tudok élvezkedni a konyhában, ahogyan azt az elmúlt időben párszor meg is tettem, de konkrétan most kezdtem csak el dokumentálni is a tetteimet, így vágjunk is bele!
Tegye fel a kezét az, aki nem szereti a kínai / thai konyhát! Rendben, akkor ti innentől ne is olvassatok, mert mostantól az Én kezeim közűl csak ilyesmi ételek fognak kikerülni, kezdve a maival: az édes-savanyú csirkével.
Hozzávalók:
- 3 ek olaj (ezt itt mindenkinek az ízlésére bízom)
- kb. 40dkg csirkemell filé
- 1 db kaliforniai paprika (zöld vagy piros, a piros édesebb)
- 1 fej kisebb / közepes vöröshagyma
- 2 db dole kis ananászkonzerv
- 1-2 ek kukoricakeményítő (attól függően, hogy ki milyen taknyosan szereti a szószt)
- 4 ek barnacukor
- 1 ek szójaszósz
- 2-3 ek ecet
Ami egyertelmű, az a Wok és gáztűzhely (az utóbbi nem feltétlen, de a gyorsabb eredmény érdekében jobb ha az van)
Elkészítés módja:
- Csíkozzuk fel a csirkét vékony szeletekre, majd a hagymát és a paprikát kockázzuk fel kb. 2-2,5cm-es darabokra
- Nyissuk fel a 2 konzervet, majd különítsük el a levét a daraboktól, ill. készítsük elő magunknak a cukrot, a keményítőt.
- Forrósítsuk fel a Wok-ot a tűzhelyen míg nem füstöl, akkor mehet bele az olaj, majd a hagyma. Egy kicsit pirítsuk, majd mehet bele a csirke. Kezdjük el pirítani azt is, majd kis idő elteltével mehet bele a paprika, majd az ananász.
- Amikor a csirke megpuhult / megfőtt, akkor mehet rá a cukor és itt szépen kevergessük és hagyjuk csöppet karamellizálódni a dolgokat. Ezután mehet rá az ananászlé, az ecet és a szójaszósz. Kevergessük folyamatosan amíg fel nem forr, majd keverjük össze a kukoricakeményítőt 5 ek vízzel (egyenletesre!) és öntsük rá a többire és folyamatosan kevergessük, amíg be nem sűrüsödik a szósz.
Tésztával, rizzsel vagy tojásos pirítottrizzsel tálaljuk, Én a magamrészéről Basmati rizzsel ettem.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2013.05.23. 19:25:29
Hamarosan én is írok valami tájossat, nyolcadika után fel is teszem a receptet, fotó is lesz.