Kínai pirított tészta

2009.11.01. 15:08

Az a bizonyos spagettiszerű barna izé, amit a minden sarkon fellelhető kínai büfékben lelhet a betévedő. Pofonegyszerű kaja, tíz perc alatt megvan, isteni, csak sokat kell utána mosogatni. Először is csíkokra vágott káposzta illetve sárgarépa (meg ami zöldségszerű csak van) kerül az előmelegített, ezáltal tűzforró wokba némi olaj társaságában. Pár másodperc pirítás után mehet bele a sötét szójaszósz (maccsban 260 forint, és minőségi), kis frissen reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor), meg egy féldeci víz. Hagyom párolódni, addig pont elkészülhet a tojás. Én öt-hat tojást szoktam felverni és egy külön serpenyőben minden sallang nélkül megsütöm rántottának. Folyamatos kavargatás kell neki a fakanál nyelével (nem vicc!), attól szétesik apró darabkákra. Ha megsült, hozzáadom a zöldségekhez, majd egyből mehet hozzá az előre kifőzött tészta (lehet spagetti is, csak ne durum, az igazi azonban a kínai fajta, szintén maccsban lehet kapni, csak drága). Alapos összeforgatás és némi pirítgatás után tálalható is.

Jóétvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr451490928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waggy 2011.11.24. 15:01:00

Na,akkor ha azt halljátok,hogy valaki leégette a konyhát, azért mert pont ilyet akartam...lol

Sziasztok kedves blogerek.
Ez az első blog regisztrációm,és most tudom leszarjátok,de engem boldoggá tesz ez a blog.
Mostantól főzőcskézni akarok,nem pedig a negatív dolgokat hajtani. Szóval ennyi,sziasztok!