Tonhalas penne

Címkék: olasz paradicsom tonhal penne kajaaa

2008.09.21. 17:04

Sima paradicsomszószos pennének indult, aztán elfajult kissé...

Végy két gerezd fokhagymát, dobd olivaolajra, mard másodpercekkel később mehet bele egy konzerv tonhaldaraboksajátlében vagy növényi olajban, tökmindegy. Gyors összeforgatást követően már öntheted is bele a hámozottdarabolt paradicsomot, szintén konzerv, majd fűszerezés. Bazsalikom, oregano, rozmaring, só, bors, késhegynyi csípős pirosarany vagy csilipor vagy bármi. Pár csepp citromlé és egy teáskanál cukor (tudom, anyámat), majd rotty.

Eközben ugye már forr a víz a tésztának?

Mikor már fő a tészta, jusson eszedbe, hogy dehülyevagy, van olivabogyó a hűtőben, méghozzá fekete; hét szemet karikázz fel gyorsan, és az utolsó pár percre tedd bele a szmötyibe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Reszelt grana padanoval tálald, de jó a parmezán is.

Étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr18674433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.