Májpörkölt, vagy mifene...

2008.07.16. 02:14

Nej szerint reszteltmáj, szerintem inkább pörköltféle, de szokásomhoz híven beleszórom a fűszerpolc felét...hagyma megpirít némi libazsíron, rá a máj és a szeletelt fokhagyma, együtt pirulgatnak szűzlányos stílusban cirka öt percig...némi vízzel, húslevessel vagy száraz vörösborral felöntöm, hogy épp ellepje, majd mehetnek bele a fűszerek a só kivételével...mint tudjuk, a sótól kemény lesz a máj, blablabla...minimum fél órát rotyognia kell, de esetenként ez lehet jóval több is...minél tovább fő, annál sűrűbb a szaftja...végén sóval megkoronázzuk, kóstoljuk, majd elfogyasztjuk és hallgatjuk az elégedett böffentéseket az asztal túlfeléről...

Jóétvágyat... :)

Ami mindenképp kell bele:

- hagyma, egy fej, jó emberes méret

- fél kiló borjúmáj kisebb darabokra vagdosva

- só, bors, pirospaprika, kici ciposz, fél evőkanál majoranna, egy gerezd foki

- köretnek a főtt krumplit, savanyúságnak a kovászos uborkát javaslom

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyvasz.blog.hu/api/trackback/id/tr26570347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.